Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum
și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a
citi și a înțelege Politica de
Cookie, Politica de
Confidențialitate și Clauze și
Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și
condiții.
Muntii Neamtului, denumire care a devenit celebra prin scrierile lui Calistrat Hogas, reprezinta in mare parte vechiul tinut al Neamtului, cel pomenit inca din cronica rusa a lui Nestor. Cel mai vechi al Moldovei. Sunt munti din grupa centrala a Carpatilor Rasariteni: Ceahlaul, Bistritei, Stanisoarei, Tarcau si parte din Hasmasul Mare. Este zona in care sunt cele mai multe manastiri si schituri din Europa calculate pe kmp. Este un tinut cu multe itinerarii spirituale: mitologie si crestinism.
Nu vor lipsi din cartea noastra traditii si povesti despre schiturile si manastirile zonei. Multe dintre ele isi incep pisaniile cu vechi traditii ce‑au trecut peste secole. In muntii nostri istoria se impleteste cu legenda.
Vor fi povesti cu domnitori, cu domnite, cu haiduci, cu viteji daci de‑ai lui Burebista si Decebal, cu multe fiinte fantastice: draci, strigoi, vrajitoare, iele, zane, Dumnezeu si Sfantul Petru. Fara indoiala, dintre muntii Neamtului cel mai cunoscut este Ceahlaul. Este cel mai inalt munte al Neamtului si totodata al Moldovei.
Este muntele cel mai cantat in literatura populara, dar si culta, de la Cantemir si Asachi si pana la Adrian Paunescu si Ioan Alexandru. De la Russo si Alecsandri care culegeau legende de la focuri de stane, de la vanatori, ciobani si lautari si pana la Hogas, Constantin Turcu, Constantin si Elena Matasa. Cele mai multe povesti sunt de la muntele Ceahlau.
Sunt si povesti de la Grinties, de la Farcasa si Borca, de la Poiana Largului si Hangu, de la Pipirig, Vanatori si Cracaoani, de la Tasca si Bicaz. Unele au fost cunoscute de mari scriitori, altele sunt putin stiute sau chiar inedite.
Am alaturat si legende versificate: apartin invatatorilor Constantin Andras si Gheorghe Balta. Primul din Bistricioara, al doilea din Buhalnita, doi oameni cu existente zbuciumate, doi iubitori ai muntilor si folclorului.
Componenta de imagine este una pe care nu puteam sa o neglijam. Apartine profesorului Traian Stanciu din Bicaz (a murit in anul 2016), lui Dimitrie Iavorschi din Grinties si, intr‑o masura mai mica, lui Costel Cojocaru din Ceahlau.
Lasa o intrebare si in cel mai scurt timp vei primi un raspuns
Informatii
TRANSPORT GRATUIT
La comenzi de peste 300 lei
VERIFICARE COLET
Deschiderea coletului la livrare
LIVRARE IN 24 H
Livrare la nivel national
POLITICA DE RETUR
Retur in termen de 30 zile
Imaginile produselor de pe site au caracter orientativ si sunt
afișate cu titlu de prezentare. Depunem toate eforturile necesare pentru a ne asigura că
informațiile pe care vi le oferim sunt corecte și complete, însă va rugăm să consultați întotdeauna
ambalajul produsului. Producătorii pot modifica ambalajul fără o înștiințare prealabilă, astfel că
nu suntem răspunzători de eventuale diferențe (culoare, formă, aspect) între imaginea afișată pe
site și cea a produsului livrat.
Pachetul a fost adaugat in cos!
Aboneaza-te la newsletter pentru a primi oferte!
CONTACT
Sediu social: Sos. Dudesti-Pantelimon, nr. 42,Cladirea Rams Center, sector 3, Bucuresti