Tehnici de terapie cognitiva pentru copii si adolescenti. Instrumente pentru optimizarea practicii clinice - Robert D. Friedberg
Cod produs: 9786069770917

Iti recomandam si
Descriere
Cartea a fost conceputa ca o continuare a volumului de succes Practica clinica a terapiei cognitive pentru copii si adolescenti (Clinical Practiceof Cognitive Therapy with Children and Adolescents), care abordeaza aspectele de baza ale tratamentului. Tehnici de terapie cognitiva pentru copii si adolescenti include strategii creative suplimentare pentru angajarea pacientilor dificili, pentru abordarea unor cazuri complexe si strategii focalizate asupra dezvoltarii unor abilitati cognitive si comportamentale specifice.
Fundamentata pe cercetari empirice si impregnata de o vasta experienta clinica, aceasta carte este o sursa de inspiratie indispensabila pentru toti terapeutii care lucreaza cu copii si adolescenti, fie ei psihologi, psihiatri sau specialisti in asistenta sociala si consiliere. Pentru tinerii clinicieni, aceasta carte se va dovedi o lectura suplimentara pragmatica si foarte utila.
„Spre deosebire de manualele bune pentru orice, cartea aceasta foloseste o abordare modulara care ilustreaza tehnici creative, flexibile si fundamentate empiric. Aceasta carte va schimba perspectiva dumneavoastra asupra terapiei cognitive pentru copii, adaugand niste ingrediente care lipsesc mult prea des in literatura de specialitate: atractivitate, emotie si spirit ludic. Clinicienii tineri si varstnici deopotriva vor gasi aici tehnici descrise cu claritate si abordari noi, originale si stimulatoare, care raspund pe deplin cerintelor terapiei pentru copii.”
Ellen Flannery-Schroeder, PhD, ABPP,
Director, Clinical Psychology Program, Department of Psychology,
University of Rhode Island
„Tehnicile clare si bine construite sunt ilustrate cu activitati si cu viniete care le ajuta sa prinda viata. Aceasta este una dintre putinele carti dedicate procesului terapeutic cognitiv-comportamental pentru copii care cuprinde si indicatii referitoare la implementarea tehnicilor terapeutice in contextul relatiei copil-terapeut. Recomand cu caldura folosirea acestei carti in cadrul cursurilor de specializare in psihoterapia copiilor si, de asemenea, o recomand tuturor practicienilor care doresc sa-si insuseasca tehnici terapeutice creative si instrumente utile de evaluare pe care sa le implementeze in munca lor cu copiii.”
Elizabeth A. Gosch, PhD, ABPP,
Director, MS Program in Counseling and Clinical Health Psychology,
Philadelphia College of Osteopathic Medicine
Robert D. Friedberg PhD, ABPP, este profesor asociat, directorul Clinicii de terapie cognitiv‑comportamentala pentru copii si adolescenti si director al Programului postdoctoral in psihologie din cadrul Departamentului de psihiatrie al Centrului Medical Milton S. Hershey, Facultatea de medicina a Universitatii Penn State. Psiholog clinician, dr. Friedberg a publicat deja cinci carti, iar articolele sale de specialitate, precum si prelegerile sustinute in tara si in strainatate, sunt cunoscute in intreaga lume. De asemenea, dr. Friedberg coordoneaza programul de specializare pentru stagiari in cadrul Institutului Beck pentru cercetare si terapie cognitiva. El este membru fondator al Academiei de terapie cognitiva si este acreditat in terapia cognitiv‑comportamentala.
Jessica M. McClure, PsyD, este psiholog clinician la Centrul medical al Spitalului de pediatrie din Cincinnati. Ea este coautoare, impreuna cu Robert Friedberg, a cartii „Practica clinica in terapia cognitiva pentru copii si adolescenti” (Clinical Practice of Cognitive Therapy with Children and Adolescents). De asemenea, a scris articole si capitole in diverse carti de specialitate si a sustinut prelegeri despre terapia cognitiv‑comportamentala pentru copii si adolescenti. Ea este specialista in terapia cognitv‑comportamentala a copiilor si adolescentilor cu anxietate, depresie, tulburari de comportament si de tulburari pervazive de dezvoltare. Dr. McClure este implicata intr‑un program al Centrului medical al Spitalului de pediatrie din Cincinnati, proiect care are ca obiectiv sprijinirea clinicienilor in demersul lor de transpunere a protocoalelor de tratament bazate pe dovezi empirice in practica de zi cu zi, in vederea popularizarii asistentei de specialitate fundamentate pe dovezi clinice in cazul copiilor si al adolescentilor.
Jolene Hillwig Garcia, MD, este psihiatru rezident la Departamentul de psihiatrie al Centrului Medical Milton S. Hershey, Facultatea de medicina a Universitatii Penn State si a efectuat un stagiu de pregatire in domeniul psihiatriei copilului si adolescentului. Este absolventa a Facultatii de medicina a Universitatii Penn State si absolventa a Colegiului Lycoming, la specialitatile biologie si arte plastice‑design comercial. Dr. Garcia lucreaza in cercetare, publica articole de specialitate si sustine prelegeri avand ca teme subiecte de interes legate de psihiatria copilului si a adolescentului. In plus, ea isi continua activitatea ca artist plastic si grafician.
Din cuprins
Capitolul 1 - Inceputuri
Capitolul 2 - Folosirea eficienta a psihoevaluarii
Capitolul 3 - Psihoeducatia
Capitolul 4 - Interventii comportamentale
Capitolul 5 - Metode de autoinstruire si de restructurare cognitiva
Capitolul 6 - Analiza rationala
Capitolul 7 - Performanta, realizare si expunere
Capitolul 8 - Observatii finale
Specificatii
Brand | ASCR |
Anul publicarii | 2024 |
Numar pagini | 380 |
Limba | Romana |
Gen | Stiinte |
Recenzii
Intrebari si raspunsuri
Informatii
TRANSPORT GRATUIT
La comenzi de peste 300 lei
VERIFICARE COLET
Deschiderea coletului la livrare
LIVRARE IN 24 H
Livrare la nivel national
POLITICA DE RETUR
Retur in termen de 30 zile
Imaginile produselor de pe site au caracter orientativ si sunt afișate cu titlu de prezentare. Depunem toate eforturile necesare pentru a ne asigura că informațiile pe care vi le oferim sunt corecte și complete, însă va rugăm să consultați întotdeauna ambalajul produsului. Producătorii pot modifica ambalajul fără o înștiințare prealabilă, astfel că nu suntem răspunzători de eventuale diferențe (culoare, formă, aspect) între imaginea afișată pe site și cea a produsului livrat.