Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum
și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a
citi și a înțelege Politica de
Cookie, Politica de
Confidențialitate și Clauze și
Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și
condiții.
Romanul Trecatoarea de fier are toate ingredientele necesare pentru a captiva cititorul – actiune, spionaj, intrigi politice, povesti de dragoste. Scriitorul Ion Arama, unul dintre cei mai prolifici scriitori militari de la sfarsitul secolului trecut, a realizat in Trecatoarea de fier si in Campia de foc o cronica literara a primului razboi mondial, avand in prim-plan eroismul poporului roman.
Publicate initial la Editura Militara in anii 1977‑1978, cele doua romane au fost foarte iubite de cititori. Reeditarea lor de catre Editura Univers reprezinta un omagiu adus eroismului poporului roman in prima conflagratie mondiala, la implinirea a 100 de ani de la celebrele lupte de la Marasesti, Marasti si Oituz.
Ion Arama (18 octombrie 1936 – 26 septembrie 2004) a fost un scriitor si ziarist militar din aceeasi generatie cu Ion Grecea si Ion Lotreanu. Cartile sale, publicate intre 1959 si 2002, ocupa un intreg raft de biblioteca (treizeci de volume originale, la care se adauga noua traduceri din literatura universala). Printre cele mai cunoscute romane scrise de Ion Arama amintim: Cu Bricul Mircea in jurul Europei, Rapsodia albastra, Furtuna alba, Tarm fara catarge, Ne‑asteapta marea – inspirate din viata marinarilor militari, Trecatoarea de fier, Campia de foc, Ultima reduta, Detasamentul Calina, Maresalul si soldatul, Am fost cu totii soldati – inspirate din evenimentele primului si celui de‑al doilea razboi mondial.
Ion Arama a urmat cursurile Liceului Militar de Marina din Galati, unde si‑a descoperit dragostea pentru mare si pentru viata ostaseasca. Intre 1954 si 1968, a lucrat ca redactor la gazeta Flota Patriei din Constanta, urmand in paralel cursurile Facultatii de Filologie din Bucuresti. Dupa ce s‑a mutat la Bucuresti in 1968, Ion Arama a fost redactor‑sef la Editura Militara pana in 1981, timp in care a redactat peste 150 de carti. A lucrat cu Nichita Stanescu la volumul Un pamant numit Romania, cu D. R. Popescu la Prea mic pentru un razboi atat de mare, cu Virgil Carianopol, Laurentiu Fulga, Gheorghe Tomozei, Marin Preda si altii. Intre 1982 si 1993 a fost redactor, apoi redactor‑sef adjunct, la ziarul Apararea Patriei si, respectiv, la revista Viata Armatei. A devenit membru al Uniunii Scriitorilor (1972) si doctor in filologie (1988). Dupa 1993, a fost
Lasa o intrebare si in cel mai scurt timp vei primi un raspuns
Informatii
TRANSPORT GRATUIT
La comenzi de peste 300 lei
VERIFICARE COLET
Deschiderea coletului la livrare
LIVRARE IN 24 H
Livrare la nivel national
POLITICA DE RETUR
Retur in termen de 30 zile
Imaginile produselor de pe site au caracter orientativ si sunt
afișate cu titlu de prezentare. Depunem toate eforturile necesare pentru a ne asigura că
informațiile pe care vi le oferim sunt corecte și complete, însă va rugăm să consultați întotdeauna
ambalajul produsului. Producătorii pot modifica ambalajul fără o înștiințare prealabilă, astfel că
nu suntem răspunzători de eventuale diferențe (culoare, formă, aspect) între imaginea afișată pe
site și cea a produsului livrat.
Pachetul a fost adaugat in cos!
Aboneaza-te la newsletter pentru a primi oferte!
CONTACT
Sediu social: Sos. Dudesti-Pantelimon, nr. 42,Cladirea Rams Center, sector 3, Bucuresti