Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum
și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a
citi și a înțelege Politica de
Cookie, Politica de
Confidențialitate și Clauze și
Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și
condiții.
HANNAH PAKULA este o autoare specializata in biografii. A studiat la Wellesley College, la Sorbona si la Southern Meth-odist University. A scris recenzii literare pentru Los Angeles Times si New York Times; a semnat volumele An Uncommon Woman: The Empress Frederick si The Last Empress: Mad-ame Chiang Kai-shek and the Birth of Modern China.
Hannah Pakula, care a studiat literatura comparata, si-a intalnit personajul inca din anii liceului, trebuind sa traduca un poem despre regina Maria. Apoi, in 1975, o descriere citita intr-un roman a imboldit-o sa mearga si mai departe. Atunci si-a dat seama ca e nevoie de o biografie deopotriva acurata si atragatoare. A fost inceputul unui crescendo pe care faimosul regizor Alan J. Pakula l-a descris astfel: „Pe masura ce Hannah afla tot mai multe lucruri despre Maria — cum s-a transformat dintr-o naiva printesa intr-o adevarata forta politica a tarii sale — si sotia mea se descoperea ca scriitor si ca istoric.“
Ultima romantica este povestea unei vieti fara asemanare, cu regi, regine, printi si printese. La sfarsitul secolului al XIX-lea, a fi principesa nascuta intr-o mare casa domnitoare a Europei era mai mult un neajuns decat un privilegiu. Ratiunile de stat au obligat-o si pe Maria de Edinburgh, nepoata reginei Victoria si a tarului Alexandru al II-lea, sa accepte casatoria cu printul mostenitor al unui regat foarte tanar de la portile Orientului, Romania. Insa calculele capetelor incoronate si ale politicienilor s-au dovedit cu totul gresite. Ajunsa la Bucuresti, Maria a descoperit ca frumusetea, farmecul si inteligenta o indreptatesc sa joace un rol mai important si mai folositor pentru noua sa patrie, pe care a invatat sa o iubeasca patimas. Ca regina, Maria a fost simbolul datator de speranta al Romaniei in anii grei ai Primului Razboi Mondial, fie mergand pe front, fie implicandu-se in jocurile aparent subtile ale diplomatiilor occidentale. Ca femeie, a avut pasiuni si deceptii, trebuind sa lupte cu prejudecatile epocii sale. Ca mama, a fost implinita si a indurat si durerea pierderii unui fiu. Ca scriitoare, a cunoscut succesul in tara ei si in intreaga lume. Ca personalitate, iradianta si excentrica, a fost favorita presei internationale, care a rasfatat-o cu superlative. Ca personaj istoric, a invins uitarea, chiar si in timpurile in care in patria sa nu mai era ingaduit sa se vorbeasca despre marile simboluri si despre marile personalitati. A fost, cu adevarat, ultima romantica a unei epoci irepetabile.
„Ultima romantica este povestea regalitatii luate de valurile crude ale secolului al XX-lea. Hannah Pakula combina eruditia cu eleganta narativa intr-o fascinanta redare a unei vieti pline de iluzie, drama si patos.“ ARTHUR M. SCHLESINGER, JR. istoric si om politic american
„Hannah Pakula are un stil clar, precis, incarcat de spirit. Regina Maria este una dintre acele personalitati fascinante care marcheaza trecerea de la secolul al XIX-lea la secolul al XX-lea, legand lumea de dinaintea Primului Razboi Mondial de cea care i-a urmat. Hannah Pakula recreeaza lumea reginei Maria si dovedeste ca aceasta a fost o personalitate a istoriei cu totul iesita din comun.“
ROBERT K. MASSIE, istoric, laureat al Premiului Pulitzer
Dupa ani de cercetari minutioase in biblioteci si in arhive, Hannah Pakula a scris una dintre cele mai bune biografii de personalitati istorice, care l-a sedus pana si pe marele scriitor Graham Greene. Mai intai trebuie salutata ambitia autoarei de a recompune tabloul istoric al unei vieti fabuloase valorificand toate sursele care i-au stat la indemana, carti, documente, corespondenta si, in vremuri in care era aproape imposibil sa ajungi la ele, jurnalul personal al Mariei si peste 1 200 de scrisori intime, aflate la Arhivele Statului de la Bucuresti. Apoi trebuie salutate observatiile istorice patrunzatoare, notele de umor si de ironie si mai ales stilul acestei carti, agreabil si alert, vadind un puternic talent scriitoricesc, pe care l-a probat si in alte doua biografii, una a imparatesei Victoria a Prusiei, iar cealalta a lui Soong Mei-ling, sotia liderului chinez Chiang Kai-shek.
Lasa o intrebare si in cel mai scurt timp vei primi un raspuns
Informatii
TRANSPORT GRATUIT
La comenzi de peste 300 lei
VERIFICARE COLET
Deschiderea coletului la livrare
LIVRARE IN 24 H
Livrare la nivel national
POLITICA DE RETUR
Retur in termen de 30 zile
Imaginile produselor de pe site au caracter orientativ si sunt
afișate cu titlu de prezentare. Depunem toate eforturile necesare pentru a ne asigura că
informațiile pe care vi le oferim sunt corecte și complete, însă va rugăm să consultați întotdeauna
ambalajul produsului. Producătorii pot modifica ambalajul fără o înștiințare prealabilă, astfel că
nu suntem răspunzători de eventuale diferențe (culoare, formă, aspect) între imaginea afișată pe
site și cea a produsului livrat.
Pachetul a fost adaugat in cos!
Aboneaza-te la newsletter pentru a primi oferte!
CONTACT
Sediu social: Sos. Dudesti-Pantelimon, nr. 42,Cladirea Rams Center, sector 3, Bucuresti