Diversificarea pas cu pas. Alimentatia copilului de la 6 luni la 2 ani - Cosmina Nitu
Cod produs: 9786067786910
Iti recomandam si
Descriere
Alimentatia este primul pas in dezvoltarea armonioasa a fiecarui organism, iar cu atat mai mult, alimentatia copilului este un factor ce il va influența pe tot parcursrul creșterii. In cea mai importanta perioada a dezvoltarii sale, copilul trebuie ajutat sa se dezvolte cat mai armonios. Iar aceasta dezvoltare armonioasa se face prin alimentatie. Alimentatia copilului de la 6 luni la 2 ani reprezinta o etapa ce trebuie parcursa cu grija de catre orice parinte.
In cartea de fata, vom arata fiecarui parinte, cum poate sa ofere chiar ei o alimentatie corecta pas cu pas. Fiecare pagina contine informatii clare si utile ce va vor ajuta atat pe dumneavostra, iar cu atat mai mult pe copilul dumneavostra, sa beneficieze de o alimentatie sanatoasa.
Alimentatia copilului este principalul factor ce contribuie la o buna dezvoltare, atat pe plan fizic, cat si pe plan psihologic. Alimentatia trebuie echilibrata in functie de mai multi factori care pot influentat regimul unui copil. Printre acesti factori putem mentiona etapele de crestere, diferite intolerante, anumite alternative in cazul in care copilul nostru este mofturos, dar si multe alte lucruri ce tin de spectrul deciziilor medicale.
Diversificarea pas cu pas nu este doar o carte în biblioteca dumneavoastră. Aceasta carte este una ce ii va asigura copilului dumneavostra o creștere corecta și armonioasa, prin selecția celor mai bune sfaturi legate de alimentatia copiilor. Retele și alimentele au fost atent selectate pentru a oferi puțin ajutor statulului de părinte, prin câteva sugestii alimentare ce îl vor ajuta pe cel mic sa aibă o creștere frumoasa și armonioasa.
Prin cartea de fata, noi dorim sa va propunem un mic "manual" cu ajutorul caruia sa va ghidati in a oferi copilului dumneavoastra o alimentatie corecta. Daca in primele 6 luni, copii se alapteaza cel mai mult de la sanul mamei, dupa varsta de 6 luni, putem incepe sa ii oferim pas cu pas si alte alimente. Toate aceste alimente, dar si modul care acestea trebuie administrate se pot gasi in cartea de fata. Mai mult de cat atat, volumul prezinta sugestii pentru alimentatia copilului pana la varsta de 2 ani.
Alimentatia acestuia va evolua pas cu pas, iar datorită acestui lucru vrem sa fim alaturi de toti copiii si toti parintii care isi doresc o imbunatatire a calitatii din viata lor. Noi va propunem astazi sa ii oferim celui mic o copilarie de calitate prin a avea grija de alimentatia acestuia si de modul in care se dezvolta. Iubirea, atentia si educatia trebuie sa fie completate si de un stil de viata echilibrat!
Acest ghid este conceput pentru a oferi informatii despre alimentatia copilului de la 6 luni la 2 ani.
Am incercat sa concentrez in acest ghid de diversificare tot ceea ce am considerat eu util, tot ceea ce as fi dorit sa am la indemana si eu, la primul copil, la inceputul dicersificarii. Motivatia mea de a ma documenta si specializa in alimentatia copilului a fost data de catre dorinta de a-mi creste sanatos cei doi copii, de a le oferi un start bun in viata si de a le intari sistemul imunitar intr-un mod natural, folosindu-ma doar de alimente. Ei sunt inspiratia mea, ei ma impring spre doumentare, spre a invata cat mai multe lucruri noi in fiecare zi.
Alimentatia corecta este esentiala in evolutia rapida si sanatoasa a copilului, cel putin in primii doi ani de viata. Alegerea alimentelor potrivite va furniza o stare buna de sanatate si le va da copiilor posibilitatea de a se bucura de gusturi si texturi noi inca de la inceput, le va asigura un start alimentar cat se poate de sanatos.
De asemenea, momentul mesei, ii ajuta pe cei mici sa creeze o legatura calda cu parintii si de aceea este foarte important momentul mesei, locul in care bebelusul serveste masa, cat si starea pozitiva a mamei sau a persoanei care il hraneste.
Astfel se dezvolta atitudini sanatoase, toti factorii care influenteaza momentul hranirii bebelusului fiind importanti in viitoarea relatie a copilului cu mancarea. Pe parcursul primului an, relatia bebelusului cu mancarea trece prin mai multe etape: de la supt, inghitit, la mestecat, iar sistemul digestiv se maturizeaza treptat, astfel incat are capabilitatea de a digera cat mai multe alimente in jurul varstei de 12 luni.
Cosmina Nitu - Tehnician nutritionist
Cuprins:
Introducere
Introducerea alimentelor
Sistemul digestiv al bebelusului
Piramida alimentara
Grupele alimentare
Fructele
Combinatii delicioase cu fructe
Legumele
Combinatii delicioase cu legume
Combinarea alimentelor
Lichidele in alimentatia copilului
Cerealele si pseudocerealele
Carnea si necesarul proteic
Oul in alimentatia sugarului
Lactatele
Ghidul introducerii alimentelor
Indulcitorii naturali
Grasimile
Superalimente
Alimente si superalimente care ajuta la intarirea imunitatii
Suplimentele alimentare
Sarea si zaharul in alimentatia copilului...
Alergiile alimentare
Siguranta si igiena alimentelor
Meniuri si recomandari
Alimentatia copilului in constipatie si diaree
Alimente "interzise" in dieta sugarului
Alimentatia post-natala si importanta laptelui matern
Rutina si programul de masa in viata bebelusului
Metode eficiente pentru spalat fructele si legumele
Bibliografie
Specificatii
Brand | Steamed Broccoli Advertising |
Anul publicarii | 2020 |
Numar pagini | 138 |
Greutate | 200 g |
Limba | Romana |
Gen | Medicina |
Intrebari si raspunsuri
Informatii
TRANSPORT GRATUIT
VERIFICARE COLET
LIVRARE IN 24 H
POLITICA DE RETUR