Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum
și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a
citi și a înțelege Politica de
Cookie, Politica de
Confidențialitate și Clauze și
Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și
condiții.
Nu mica va fi surpriza cititorului familiarizat cu textele clasice ale psihanalizei sa gaseasca in Sursele bucuriei o cu totul alta psihanaliza. La Freud si la cei mai multi dintre continuatorii sai, intreaga atentie era concentrata asupra negativului, asupra patologiei psihice, asupra cauzelor acesteia si asupra mijloacelor terapeutice de a produce vindecarea. In spatele acestei viziuni se afla conceptia despre relatia dintre natura si cultura, conform careia natura omului, aculturala sau anticulturala, se opune ireductibil culturii. Trasaturile pozitive ale omului erau privite ca rezultat al prelucrarii culturale a premiselor sale naturale (sublimarea instinctelor sexuale si agresive). Psihanaliza contemporana, printre ai carei reprezentanti marcanti se numara si Salman Akhtar, admite existenta unor trasaturi pozitive, inerente naturii umane, cum ar fi curajul, recunostinta, generozitatea, iertarea, tratate pe larg in cartea de fata.
Aceasta schimbare de perspectiva modifica nu numai antropologia si psihologia psihanalitica, ci si practica psihoterapiei psihanalitice.
Salman Akhtar este profesor de psihiatrie la Jefferson Medical College si psihanalist-formator in cadrul Centrului Psihanalitic din Philadelphia. La Editura Trei, a mai aparut volumul sau Sursele suferintei. Este, de asemenea, interesat de abordarea psihanalitica a culturilor orientale.
In ciuda faptului ca Freud s a descris pe sine insusi drept un „conchistador" si in pofida curajului cotidian al psihanalistilor de a se expune la un asalt de proiectii, psihanaliza a acordat foarte putina atentie fenomenului curajului. In cadrul acestui palier, continua sa abunde intrebarile fara raspuns. Spre exemplu, care este relatia dintre curaj si neinfricare? Cum se leaga curajul si autoafirmarea una de cealalta? Exista subtipuri ale curajului? Curajul se naste din intelepciune sau invers? Ce experiente din copilarie contribuie la originea curajului? Ce i face pe unii oameni sa actioneze curajos, iar pe altii cu lasitate? Si, fireste, care sunt implicatiile unor astfel de intrebari in ceea ce priveste conduita psih¬analizei si a psihoterapiei? - Salman Akhtar
In domeniul recunostintei, exista multe tipuri de dificultati. Unele se nasc din anxietatea legata de atasament si de dependenta. Altele se origineaza din narcisismul patologic. Iar altele rezulta dintr-un sentiment de vinovatie si de nevrednicie. Un tip de problema legat de simtirea recunostintei poate contine elemente dintr-un alt tip sau poate servi ca un scut protector impotriva acestuia din urma. - Salman Akhtar
Lasa o intrebare si in cel mai scurt timp vei primi un raspuns
Informatii
TRANSPORT GRATUIT
La comenzi de peste 300 lei
VERIFICARE COLET
Deschiderea coletului la livrare
LIVRARE IN 24 H
Livrare la nivel national
POLITICA DE RETUR
Retur in termen de 30 zile
Imaginile produselor de pe site au caracter orientativ si sunt
afișate cu titlu de prezentare. Depunem toate eforturile necesare pentru a ne asigura că
informațiile pe care vi le oferim sunt corecte și complete, însă va rugăm să consultați întotdeauna
ambalajul produsului. Producătorii pot modifica ambalajul fără o înștiințare prealabilă, astfel că
nu suntem răspunzători de eventuale diferențe (culoare, formă, aspect) între imaginea afișată pe
site și cea a produsului livrat.
Pachetul a fost adaugat in cos!
Aboneaza-te la newsletter pentru a primi oferte!
CONTACT
Sediu social: Sos. Dudesti-Pantelimon, nr. 42,Cladirea Rams Center, sector 3, Bucuresti