Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum
și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a
citi și a înțelege Politica de
Cookie, Politica de
Confidențialitate și Clauze și
Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și
condiții.
Arta culinara chiar este o arta O arta a gustului si in egala masura a bunului gust care provoaca simturile si starneste imaginatia. Exista o tara a carei cultura gastronomica a fost dusa cel mai aproape de perfectiune. Nu mai este un secret pentru nimeni ca bucataria din Franta este cea mai rafinata din lume. De altfel aici s-a inventat si dus la maxima savoare conceptul de haute cuisine. Kera Calita de la Locanta Jaristea - numele de scena sub care este cunoscuta Aurora Nicolau - spune povestile marilor retete frantuzesti ale marilor bucatari chefs si ale marilor personalitati din istoria Hexagonului care au avut un adevarat cult pentru retetele desavarsite care au scris si continua sa scrie istorie nu doar la ele acasa ci si in Bucurestii Vechi. Aurora Nicolau cunoscuta de toti cei dedati la placerie cabaretului culinar si artistic drept Kera Calita ot Jaristea Locanta proveneind dintr-o veche familie - Leventis - a Baraganului lul Odobescu si a Metopolisului lui Stefan Banulescu dar a crescut s-a Instruit in Bucurestii carturaresti dupa care s-a aclult spre a face negustorie cu emoti de tot felul pe Podul Calitel la doi pasi de gradina logofatulul Dudescu - In al carei mirador lenachita Vacarescu ii soptea duIci catrene unei soate de domnitor fanarlot - si la jumatatea drumului dintre zidurile Metropolei si manastirea lul Antim Ivireanu unde a flintat cea mai veche biblioteca a urbei dambovitene. Ea insasi a slujit o vreme intr-un asernenea paradis Iivresc pentru ca mai apoi - cand faima Locantei a cucerlt sufletele celor impatimiti de lumea de odinioara - sa devina un important exeget al gastronomiei traditionale in carti precum Bucataria Balkaniei 2015 in colaborare cu eruditul Horia Pana si Placerile pacatoase ale gastronomiei 2019 si totodata un hronicar de seama al timpurilor funambulesti de altadata - Tainica Inima a Bucurestilor 2017 . Faptul ca bucataria din Franta este cea mai rafinata din lume e deja un loc comun. La urma urmei francezii sunt cei care au inventat si au dus la maxima savoare conceptul de haute cuisine. Aurora Nicolau a cules povestile marilor retete frantuzesti ale marilor bucatari chefs si ale marilor gurmanzi din istoria Hexagonului si le-a adunat intr-o carte bogat impanata vizual cu antichitati din propria colectie si asezonata cu reproduceri ale unor meniuri frantuzesti veritabile atat din La Belle Epoque cat si din perioada interbelica. - Dan Silviu Boerescu
Lasa o intrebare si in cel mai scurt timp vei primi un raspuns
Informatii
TRANSPORT GRATUIT
La comenzi de peste 300 lei
VERIFICARE COLET
Deschiderea coletului la livrare
LIVRARE IN 24 H
Livrare la nivel national
POLITICA DE RETUR
Retur in termen de 30 zile
Imaginile produselor de pe site au caracter orientativ si sunt
afișate cu titlu de prezentare. Depunem toate eforturile necesare pentru a ne asigura că
informațiile pe care vi le oferim sunt corecte și complete, însă va rugăm să consultați întotdeauna
ambalajul produsului. Producătorii pot modifica ambalajul fără o înștiințare prealabilă, astfel că
nu suntem răspunzători de eventuale diferențe (culoare, formă, aspect) între imaginea afișată pe
site și cea a produsului livrat.
Pachetul a fost adaugat in cos!
Aboneaza-te la newsletter pentru a primi oferte!
CONTACT
Sediu social: Sos. Dudesti-Pantelimon, nr. 42,Cladirea Rams Center, sector 3, Bucuresti