Fertilizatori si ingrasamant flori si gazon

1 - 60 din 190 de produse
Filtreaza
Vezi optiunile
Ordoneaza
Populare
Produse
60 pe pagina
 
 
63.99 Lei
 
 
31.00 Lei
 
 
81.50 Lei
 
 
14.00 Lei
 
 
34.00 Lei
 
 
60.00 Lei

Fertilizatori si ingrasamant pentru flori si gazon

Substanțele nutritive din sol trebuie ajutate de multe ori cu fertilizator gazon.  Orice iubitor de plante care are grădină știe că e nevoie de hrană specială, ingrasamant flori, pentru a se dezvolta  armonios și pentru a înflori. Când ai gazon pe peluză ori în curte, fertilizarea gazonului trebuie efectuată pe parcursul anului, de câteva ori.

Nu doar gazonul, dar și celelalte plante, flori sau buruieni din grădină încearcă să obțină cât mai multe substanțe nutritive din pământ.  Solul conține o cantitate mai mare sau mai mică de substanțe utile. În funcție de pământul din grădina ta, ai nevoie să suplimentezi cu ingrasamant pentru gazon, pentru a te bucura de iarbă deasă și frumos crescută.

Gazonul trebuie să beneficieze mereu de substanțe care să îl ajute să crească frumos și să nu se usuce.Împrăștierea îngrășămintelor este o operațiune foarte important. De aceea, grup DZC a alcătuit o selecție de produse pentru grădina ta, unde poți alege online ingrasamant iarba și diferiti fertilizanți pentru flori.

Cum alegi fertilizantul potrivit pentru gazon

La instalarea gazonului sau în cadrul lucrărilor de reînsămânțat e recomandabil să  folosești un îngrășământ pentru semințe. Este momentul propice pentru aplicarea unui fertilizant bogat în azot care accelerează creșterea plantelor și a firelor de iarbă din gazon.

Un fertilizant cu eliberare de azot în mod lent ajută eficient la creșterea firelor din gazon, comparative cu efectul fertilizanților cu eliberare rapidă. Deasemenea, un fertilizant lichid cu eliberare prelungită va avea un efect mai intens și rapid  pentru că absorbția azotului este imediată, însă efectul se va resimți până la o lună. Momentul  este ideal pentru accelerarea dezvoltării rădăcinilor, iar sezoanele de primăvara și toamna sunt preferate pentru aplicarea acestor îngrășăminte. Acest ingrasamant foliar gazon este utilizat pentru corectia culorii are effect de îndesire a firelor de iarbă,accentueaza nuanța verde a gazonului. Îngrăsămintele lichide stimulează formarea clorofilei și ajută la îndesirea și înverzirea gazonului, cu efect imediat.

Perioada de regenerare a gazonului este o etapă în care e bine să folosești îngrășăminte. Poate fi vorba de revenirea la temperature calde, după iarna rece sau după lucrări de întreținere ori tratament pentru dăunători. 

Un fertilizant gazon este o soluție echilibrată , care oferă substanțe nutritive firelor de iarbă și le menține în stare optimă.

Când e momentul să te ocupi de fertilizarea gazonului

Grădinarii știu că există anumite momente în care e nevoie să utilizezi fertilizanti de iarba, iar perioadele sunt important de respectat.

  • Fertilizare la sădirea gazonului în grădină - are scopul de a ajuta semințele să încolțească și să dezvolte rădăcini înfipte bine în sol
  • Primăvara, se fertilizează  în aprilie cu ingrasamant gazon primavara, pentru gazon sănătos și frumos colorat
  • Vara, la începerea sezonului cald, o fertilizare va întări gazonul și îi va crește rezistența contra dăunătorilor din grădină
  • Toamna e momentul pentru fertilizarea cea mai importantă, înainte de intrarea în iarnă. Un ingrasamant gazon toamna este benefic pentru plante, pentru a suporta mai bine frigul iernii.
  • Poți să folosești și ingrasamant gazon iarna, pentru a sprijini firele de iarbă rămase în sol care trebuie lăsate la adăpost. Îngropate în pământ, ele au parte de substanțe nutritive și apă destulă pentru a supraviețui gerului și zăpezii

Dacă vrei să aplici fertilizant gazon pe parcursul zilei, e bine să faci această operațiune dimineața înainte de irigare sau după-masă, este recomandabil.

Un gazon frumos și estetic este un strat verde intens, mai ales uniform. Această uniformitate este generată de consistența și planietatea solului unde instalezi gazonul, depinde de însămânțarea corectă , de irigarea regulată și distribuția omogenă a îngrășământului pentru gazon.  Dacă vrei un gazon de aceeași nuanță de verde peste tot, aplică în mod regulat fertilizanți, îi poți achiziționa online, de pe website-ul DZC. Vei primi direct acasă sau unde dorești pachetele cu fertilizanții aleși de tine. Poți distribui fertilizantul sau îngrășămintele pentru flori sau gazon cu ajutorul unui dispozitiv special. În acest mod, nu riști să arunci la întâmplare granulele mici de îngrășământ. Dozajul corect al fertilizanților și a substanțelor de tipul îngrășămintelor este cheia obținerii unui gazon cât mai frumos, verde uniform peste tot.

În eventualitatea în care dorești să folosești un îngrășământ lichid, cel mai important aspect este să te ocupi de fertilizare doar atunci când nu bate vântul. Pompa de împrăștiere a îngrășămintelor trebuie menținută la o presiune constantă și e bine să păstrezi același ritm de stropire pentru toată suprafața gazonului. Alege cele mai bune îngrășăminte gazon de la DZC și bucură-te cât mai mult de un gazon superb, de flori frumoase și de o grădină în care să te simți fericit.

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi oferte!

CONTACT

Sediu social: Sos. Dudesti-Pantelimon, nr. 42,Cladirea Rams Center, sector 3, Bucuresti
Telefon 1 : 0769222200
Telefon 2 : 0766424242
© 2019 - 2024 Grup Dzc