Nivelul ridicat al colesterolului. Hrana este cel mai bun medicament (Franke Rosemarie)
Cod produs: 9789739398145
Anul publicarii | 2007 |
Numar pagini | 160 |
Grup de varsta | 18 ani+ |
Limba | Romana |
Iti recomandam si
Descriere
- Ce este colesterolul si cum actioneaza acesta?
- Ce inseamna nivelul ridicat al colesterolului si care sunt factorii de risc?
- Cum pot fi prevenite bolile cardio-vasculare, mai ales arteoscleroza, printr-o alimentatie constienta?
- Cum putem slabi fara a avea de suferit si fara a renunta la micile placeri gastronomice?
Acestea ar fi numai cateva dintre intrebarile la care raspunde cartea de fata ai carei autori,Rosemarie Franke si prof. Dr. med. Armin Steinmetz, sunt doua personalitati in domeniul medicinei nutritioniste.
Cuprins:
Cuvant inainte
MEDICINA
Ce este colesterolul si cum actioneaza el
De ce are organismul nevoie de colesterol
Diferenta dintre colesterolul HDL si colesterolul LDL
Cum se ajunge la arterioscleroza
Factori de risc: hipertensiunea arteriala, fumatul, hiperponderalitatea
Trigliceridele si lecitina
Cum puteti actiona impotriva nivelului ridicat de colesterol
Influenta alimentatiei
Tratamentul medicamentos
MIC INDREPTAR PENTRU O ALIMENTATIE CORECTA
Ce trebuie sa stiti in primul rand
Piramida alimentelor
Alimentele de baza
Vitamine si minerale
Importanta apei
Verdeturi si mirodenii
Greutatea corporala cu care ne simtim bine
RECOMANDARI DE ALIMENTATIE
Asa veti reusi sa tineti in sah nivelul colesterolului
Intrebari adresate nutritionistului (partea 1)
Jos cu kilogramele in plus! Cum putem slabi - tabel
Intrebari adresate nutritionistului (partea II)
Ce trebuie sa mancati si ce nu
Alimentatia menita sa scada nivelul colesterolului in general
Mici diete pentru acasa - zile speciale menite sa degreveze metabolismul
DELICII CULINARE
Idei pentru meniul dumneavoastra
Retete de la A la Z
Inspiratii culinare - bucataria mediteraneana si cea asiatica
INFORMATII UTILE
Ce anume v-ar mai putea fi de folos
Testati-va cunostintele
Cateva sfaturi utile de care trebuie sa tinem seama in bucatarie
atunci cand preparam legumele si fructele
Recomandari de preparare a cerealelor
O trecere in revista a procedeelor de preparare a mancarii
Calendar de cumparaturi de sezon pentru legume si fructe
Mancaruri gata preparate, cumparate din comert - produsele. Jight" - adaosurile de vitamine - mancarea "fast food" - ce si unde mancam la drum '
Bibliografie
Despre autori
Specificatii
Brand | GEMMA PRINT |
Anul publicarii | 2007 |
Numar pagini | 160 |
Grup de varsta | 18 ani+ |
Limba | Romana |
Tip coperta | Necartonata |
Gen | Medicina |
Tip carte | Clasica |
Abilitati dezvoltate | Invatarea |
Intrebari si raspunsuri
Informatii
TRANSPORT GRATUIT
VERIFICARE COLET
LIVRARE IN 24 H
POLITICA DE RETUR