Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum
și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a
citi și a înțelege Politica de
Cookie, Politica de
Confidențialitate și Clauze și
Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și
condiții.
Sanda Marin numele adevarat fiind Cecilia Maria Zapan nascuta Simionescu decembrie 1900 Iasi - 1961 Bucuresti este autoarea celei mai celebre carti de bucate romanesti. Ea a venit pe lume intr-o familie din elita intelectualitatii Iasului. Tatal ei carturarul Ion Simionescu a fost un reputat om de stiinta naturalist paleontolog si geograf devenit profesor universitar de foarte tanar la nici 30 de ani. Micuta Cecilia s-a bucurat de cea mai aleasa educatie. Stapanea la perfectiune germana franceza si engleza a studiat pianul la Paris si apoi in tara cu faimoasa Florica Musicescu profesoara lui Dinu Lipatti si a lui Dan Grigore. Casatorita cu Mihai Zapan doctor in chimie Cecilia Maria si-a transformat caminul intr-o oaza de bucurie pentru prietenii pe care ii incanta exclusiv cu creatii gastronomice proprii. Pe la inceputul anilor 30 nemultumita de cartile de bucate existente pe piata Cecilia Maria Zapan s-a hotarat sa demonstreze cu forte proprii ca si gatitul poate fi o arta. Nefiind prea sigura de succesul cartii si-a ales un pseudonim care urma sa devina un termen de prima referinta pentru gurmanzi Sanda Marin . Este de mentionat ca tatal sau profesorul Ion Simionescu era directorul Editurii Cartea Romanesca din Bucuresti unde a fost publicata Cartea de bucate. Cartea de bucate a Sandei Marin a aparut in 1936 in editura Cartea Romaneasca fiind prefatata de Pastorel Teodoreanu. Volumul continea nu mai putin de 1. 300 de retete culinare cunoscute in bucataria romaneasca autohtone si imprumutate sau inspirate din alte traditii gastronomice. Cartea a reaparut dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial intr-o editie prescurtata adaptata la ideologia si la lipsurile alimentare din timpul comunismului a fost republicata mai apoi in zeci de editii succesive. ... Dar cine este oare cu adevarat autorul faimosului tom culinar si cat de mult s-a implicat Pastorel Teodoreanu in realizarea acestei opere dincolo de simpla scriere a prefetei
Lasa o intrebare si in cel mai scurt timp vei primi un raspuns
Informatii
TRANSPORT GRATUIT
La comenzi de peste 300 lei
VERIFICARE COLET
Deschiderea coletului la livrare
LIVRARE IN 24 H
Livrare la nivel national
POLITICA DE RETUR
Retur in termen de 30 zile
Imaginile produselor de pe site au caracter orientativ si sunt
afișate cu titlu de prezentare. Depunem toate eforturile necesare pentru a ne asigura că
informațiile pe care vi le oferim sunt corecte și complete, însă va rugăm să consultați întotdeauna
ambalajul produsului. Producătorii pot modifica ambalajul fără o înștiințare prealabilă, astfel că
nu suntem răspunzători de eventuale diferențe (culoare, formă, aspect) între imaginea afișată pe
site și cea a produsului livrat.
Pachetul a fost adaugat in cos!
Aboneaza-te la newsletter pentru a primi oferte!
CONTACT
Sediu social: Sos. Dudesti-Pantelimon, nr. 42,Cladirea Rams Center, sector 3, Bucuresti