Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum
și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a
citi și a înțelege Politica de
Cookie, Politica de
Confidențialitate și Clauze și
Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și
condiții.
Somelierul un altfel de manual este al II-lea volum Mancarea si vinul volum editat de Organizatia Somelierilor din Romania 2011. Cartea Mancarea si vinul este o traducere de Marian Timofti si Stefan Timofti dupa Il cibo e il vino carte aparuta sub patronajul Associazione Italiana Sommelier AIS . Cele mai avizate recomandari in ceea ce priveste asocierea vinului cu mancarea intr-o carte ilustrata avand 496 de pagini. Fragment din carte Concordanta si contrast Intr-o societate precum este cea a noastra in care limitele geografice si culturale sunt in mod curent depasite si enogastronomia este intr-o continua evolutie. Insa in ultimele decenii situatia s-a complicat datorita aparitiei unor noi curente culinare precum bucataria futurista nouvelle cuisine bucataria moleculara si multe altele. Restaurantele etnice si cele atipice sunt din ce in ce mai numeroase iar ele propun mancaruri pentru care nu exista o asociere traditionala deoarece cultura multor tari nu ia in considerare vinul. In melting pot-ul din New York si din alte orase cosmopolite la orice ora din zi si din noapte persoane care provin din orice colt al planetei indiferent de rasa limba cultura religie si traditie se aseaza la masa si consuma mancaruri de orice fel. Acest lucru nu poate fi ignorat dupa cum nici radacinile enogastronomice nu pot fi uitate. Dar crearea unor noi asocieri reaprinde flacara curiozitatii si a fanteziei alimentata de experimentari si comparatii stimulante. Abordarea asocierii mancarii cu vinul trebuie sa fie meticuloasa si riguroasa aplicabila si cu referire la toate felurile de mancare si la toate vinurile nu doar codificata de gustari repetate si de experienta. Principiile bazate pe evaluarea senzatiilor percepute in degustarea mancarurilor si a vinurilor clare si influentate cat mai putin posibil de gusturile personale lucru care nu este intotdeauna usor cand instrumentele sunt doar organele de simt stau la baza tehnicii si a fisei grafice de asociere intocmita de Asociatia Italiana a Somelierilor. Savoarea tendinta acida si tendinta amaruie tendinta dulce si grasa onctuozitatea sapiditatea adica cea mai mare parte a senzatiilor de aroma si a celor tactile percepute la o mancare se asociaza prin contrast si cauta deci in vin o caracteristica opusa.
Lasa o intrebare si in cel mai scurt timp vei primi un raspuns
Informatii
TRANSPORT GRATUIT
La comenzi de peste 300 lei
VERIFICARE COLET
Deschiderea coletului la livrare
LIVRARE IN 24 H
Livrare la nivel national
POLITICA DE RETUR
Retur in termen de 30 zile
Imaginile produselor de pe site au caracter orientativ si sunt
afișate cu titlu de prezentare. Depunem toate eforturile necesare pentru a ne asigura că
informațiile pe care vi le oferim sunt corecte și complete, însă va rugăm să consultați întotdeauna
ambalajul produsului. Producătorii pot modifica ambalajul fără o înștiințare prealabilă, astfel că
nu suntem răspunzători de eventuale diferențe (culoare, formă, aspect) între imaginea afișată pe
site și cea a produsului livrat.
Pachetul a fost adaugat in cos!
Aboneaza-te la newsletter pentru a primi oferte!
CONTACT
Sediu social: Sos. Dudesti-Pantelimon, nr. 42,Cladirea Rams Center, sector 3, Bucuresti