Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum
și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a
citi și a înțelege Politica de
Cookie, Politica de
Confidențialitate și Clauze și
Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și
condiții.
Stiinta cu sare si piper. Chimia pe care nu o inveti la scoala este o carte care cuprinde atat aspecte teoretice despre chimie cat si aspecte practice pe care le intalnim in bucatarie in fiecare zi. Poate va intrebati ce legatura are chimia cu preparatele culinare Ei bine chimia se afla in spatele fiecarui fenomen culinar iar in aceasta carte veti descoperi elementele de baza ale chimiei alimentare impreuna cu surprinzatoarele procese care au loc intre molecule dar si tehnicile consacrate si cele moderne care sunt utilizate pentru dezvoltarea preparatelor culinare. Rasfoind cartea veti descoperi raspunsuri la intrebari precum De ce gatim alimentele De unde vine gustul De ce se taie maioneza Ce se intampla cand taiem ceapa si multe altele explicate si scrise cu multa daruire cu scopul de a impartasi stiinta in afara spatiului academic tuturor celor pasionati de gastronomie moleculara si de tainele sale care ne insotesc la tot pasul. Scopul lucrarii este ca cititorii sa inteleaga aspectele care tintesc aceasta treime formata din stiinta alimentelor chimie si fenomene culinare iar toate acestea sa le hraneasca creativitatea si sa le deschida interesul spre stiinta... cu sare si piper bineinteles. O carte captivanta care aduce in prim-plan universul fascinant al gastronomiei moleculare prezentand intr-un limbaj accesibil procesele complexe care stau la baza prepararii alimentelor. Scrisa cu pasiune de un autor cu expertiza solida in acest domeniu Stiinta cu sare si piper. Chimia pe care nu o inveti la scoala ofera informatii practice valoroase despre fenomenele asociate cu prepararea alimentelor si o serie de explicatii si sfaturi utile toate validate stiintific. Academician Doru Pamfil Presedintele Sectiei de Agricultura si Silvicultura a Academiei Romane Recomand aceasta binevenita aparitie a unui volum care vizeaza chimia alimentelor aplicata si reinterpretata parcurgand firesc traseul de la cunoasterea stiintifica la aplicatii gastronomice pe intelesul si pe gustul consumatorilor fie copii fie adulti de toate varstele. Autorul profesor universitar recunoscut datorita performantelor sale stiintifice specialist in domeniul stiintei si ingineriei alimentare excelent comunicator in spatiul public reuseste sa atraga interesul cu acest volum captivant si plin de informatii esentiale asupra elementelor teoretice de la care pornesc multiplele aplicatii din gastronomie si nutritie. Prof. emerit dr. Carmen Socaciu Disciplina Chimie si Biochimie Departamentul Stiinta Alimentelor Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca Iata o carte care face chimia accesibila prin arta culinara Autorul utilizeaza exemple din bucatarie pentru a explica lucruri simple dar si concepte stiintifice complexe cum ar fi structura moleculara a alimentelor si impactul proceselor chimice in gatit. Prin analogii captivante si explicatii detaliate cartea ajuta cititorii sa inteleaga si sa aprecieze stiinta din spatele prepararii mancarii. Sunt sigur ca va fi apreciata atat de elevi cat si de parintii lor Dr. Cristian Presura cercetator stiintific Philips Research Olanda Dan C. Vodnar are talentul de a descrie stiinta pe intelesul copiilor si asta il face accesibil chiar si adultilor care nu sunt interesati in mod special de chimie. Stiinta cu sare si piper. Chimia pe care nu o inveti la scoala dezvaluie misterele din spatele gatitului luminand pentru noi toti esenta chimiei din bucatarie. Recomand lectura atenta atat bucatarilor care au ocazia acum sa inteleaga multe dintre lucrurile pe care le fac pentru ca asa au fost invatati cat si prietenilor mei IT-isti care cred ca le stiu pe toate in bucatarie dar care inca lupta sa inteleaga efectele reactiei dintre ou sare si uleiul incins. Lasand gluma deoparte e o bucurie ca avem aceasta carte la dispozitie Eu o s-o citesc de cel putin trei ori. Adrian Hadean bucatar gastronom blogger culinar scriitor
Lasa o intrebare si in cel mai scurt timp vei primi un raspuns
Informatii
TRANSPORT GRATUIT
La comenzi de peste 300 lei
VERIFICARE COLET
Deschiderea coletului la livrare
LIVRARE IN 24 H
Livrare la nivel national
POLITICA DE RETUR
Retur in termen de 30 zile
Imaginile produselor de pe site au caracter orientativ si sunt
afișate cu titlu de prezentare. Depunem toate eforturile necesare pentru a ne asigura că
informațiile pe care vi le oferim sunt corecte și complete, însă va rugăm să consultați întotdeauna
ambalajul produsului. Producătorii pot modifica ambalajul fără o înștiințare prealabilă, astfel că
nu suntem răspunzători de eventuale diferențe (culoare, formă, aspect) între imaginea afișată pe
site și cea a produsului livrat.
Pachetul a fost adaugat in cos!
Aboneaza-te la newsletter pentru a primi oferte!
CONTACT
Sediu social: Sos. Dudesti-Pantelimon, nr. 42,Cladirea Rams Center, sector 3, Bucuresti