Dezinfectanti pentru maini

1 - 60 din 277 de produse
Filtreaza
Vezi optiunile
Ordoneaza
Populare
Produse
60 pe pagina
Pret/L: 1998 Lei
 
9.99 Lei

Dezinfectant pentru maini biocid si virucid

In general, sanatatea este foarte importanta pentru orice individ, indiferent de varsta. In prezent, bacteriile supravietuiesc pe diferite obiecte, pe care le gasim peste tot. Un dezinfectant maini bun are rolul de a reduce agentii infectiosi de pe maini. Cele mai des intalnite formule sunt cele cu alcool si sunt recomandate in locul spalarii mainilor cu apa si cu sapun.

Care este rolul unui dezinfectant maini

Un dezinfectant este eficient la uciderea microorganismelor si mult mai bine tolerat decat apa si sapunul. Spalarea mainilor trebuie sa fie efectuata atunci cand se poate vedea contaminarea sau dupa ce au fost atinse diverse suprafete. Utilizarea generala a versiunilor de dezinfectant pe baza de alcool nu are recomandari speciale. In afara de domeniul medical, dezinfectantul este recomandat si pentru spalarea mainilor in general. De asemenea, dezinfectantul este mai putin eficient pentru microorganismele norovirus si clostridium difficile si este disponibil sub forma de geluri, lichid si spuma.

Tipuri de dezinfectant si modul in care acesta actioneaza

Versiunile de dezinfectant pe baza de alcool contin in general o combinatie din alcool izopropilic, etanol sau propanol. Versiunile care au in compozitie alcool de 60 pana la 95% sunt printre cele mai eficiente. Trebuie insa sa ai mare grija cu ele pentru ca sunt inflamabile. Dezinfectantul de maini pe baza de alcool functioneaza contra unei mari varietati de microorganisme, dar nu functioneaza contra sporilor. Unele versiuni au in compozitie compusi precum glicerolul, pentru a preveni uscarea pielii. Versiunile care contin alcool nu pot sa contina tricolsan sau clorura de benzalconiu.

Compozitia mai multor tipuri de dezinfectant

Exista compozitii diferite pentru dezinfectant din care utilizatorii le pot alege pe cele care li se potrivesc cel mai bine. Produsele cu alcool de 60 de procente si pana la 95 de procente sunt antiseptice eficiente. Concentratiile mai mari sau mai mici sunt mai putin eficiente si cele mai multe produse au in compozitie alcool intre 60 de procente si 80 de procente.

In plus fata de alcool, dezinfectantii pentru maini contin si alte substante precum:

  • Antiseptice suplimentare cum sunt derivatii de amoniu cuaternar sau clorhexidrina;
  • Sporocidele cum sunt peroxizii de hidrogen care au rolul de a elimina sporii bacterieni ce pot sa fie prezenti pe diverse suprafete;
  • Emolienti si agenti de gelifiere pentru a reduce uscarea si iritarea pielii;
  • Apa sterila sau apa distilata;
  • Agenti de spumare;
  • Parfumuri;
  • Coloranti.

Clasificare dezinfectant pentru maini

Dezinfectantii pentru mani pe baza de alcool sunt folositi la scara larga in mediul spitalicesc drept alternativa la sapunurile antispetice. In mediul spitalicesc dezinfectantii au doua roluri majore: igienizarea mainilor si dezinfectarea mainilor inainte de operatii. Un dezinfectant pentru maini pe baza de alcool nu afecteaza pielea comparativ cu sapunul antiseptic. Dezinfectantii au proprietati microbiologice mult mai eficiente comparativ cu sapunurile antiseptice.

Aceleasi ingrediente utilizate pentru dezinfectantii de uz general sunt utilizate si pentru dezinfectantii pentru spitale. Sunt folosite ingrediente precum alcoolul, uneori combinate cu cationi de amoniu cuaternar. Pentru a creste eficacitatea antimicrobiana sunt utilizate diverse substante specifice. Sunt de asemenea folosite arome, conservanti si coloranti care ar trebui evitate de persoanele foarte sensibile. Aceste ingrediente nu se evapora similar cu alcoolul si se pot acumula lasand un reziduu pe maini, pana cand acesta este eliminat utilizand apa si sapun. Daca ai pielea sensibila, recomandarea noastra este sa folosesti dezinfectanti fara coloranti.

Exista si dezinfectant pentru maini fara alcool, care foloseste alti agenti pentru a ucide microorganismele cum ar fi triclosanul si clorura de benzalconiu sau povidona-iod. Sunt recomandate produsele cu activitate persistenta sau extinsa, care inhiba proliferarea si supravietuirea microorganismelor dupa ce se aplica produsul.

Dezinfectantii fara alcool sunt eficienti insa se pot contamina mai usor, pentru ca alcoolul, care este un conservant natural, nu mai este in compozitia produsului pentru a il proteja. Cu toate acestea, sunt si produse pe baza de alcool care se pot contamina, atunci cand cantitatea de alcool din interior nu este foarte mare.

Un produs cu alcool este un dezinfectant maini fara clatire, care se va absorbi rapid in piele. Acest aspect este valabil si pentru dezinfectantii fara alcool, in majoritatea cazurilor, insa iti recomandam sa citesti eticheta produsului inainte.

Iti oferim cei mai buni dezinfectanti la preturi foarte avantajoase, astfel incat sa te poti proteja eficient de microorganismele din mediu.

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi oferte!

CONTACT

Sediu social: Sos. Dudesti-Pantelimon, nr. 42,Cladirea Rams Center, sector 3, Bucuresti
Telefon 1 : 0769222200
Telefon 2 : 0766424242
© 2019 - 2024 Grup Dzc